Калоян и Деян Иванови няма да се връщат в националния отнбор. Двамата побързаха да сложат край на спекулациите, че биха променили решението си и отново да заиграят за баскетболния тим през лятото. На националите предстоят европейски квалификации, паднаха се с Черна гора, Израел и Холандия. Заговори се, че Тити Папазов може да склони близнаците да се върнат и да помогнат за класиране на Европейското.

"След като един път сме казали, че няма да играем, няма смисъл да коментираме отново тази тема. В момента мисля изцяло за представянето си в Авелино. Не означава не. Пожелавам успех на момчетата. Ще гледаме мачовете. Жребият е нормален. Като изключим последните две години, в които не се класирахме, винаги групите са били от подобен вид", заяви Калоян Иванов пред "Тема спорт".

Брат му Деян Иванов добави: "Бъдете спокойни. Достатъчно негативи обрахме миналата година. Видя се, че и с нас, и без нас, все сме на една победа от класиране. Така че явно не ние правим разликата. Още повече, че има добри момчета на нашата позиция, които ще се справят отлично. Малкият Везенков прави страхотен сезон в Арис и се превърна във водеща фигура. Сега ще получи шанс на 19 години дса поведе отбора. С Гларуса (Христо Николов) ще се допълват перфектно. Черна гора е фаворит, но не е непобедим отбор. ИЗраел и Холандия са преодолими, така че шансове има. Ние с брат ми вече сме вън от сметките."