Американската фамилия Малуф разпространи информация, че е постигнала споразумение с инвестиционна група от Сиатъл за продажбата, водена от милиардера Крис Хансен (на вградената снимка), на Сакраменто Кингс от НБА.
 
130.jpg“Винаги високо сме ценили отношенията си с феновете във времето, в което бяхме собственици на Сакраменто Кингс. Искаме да благодарим на Крис Хансен за професионализма, който показа по време на преговорите. Той ще бъде добър шеф на отбора”, заяви Гевин Малуф от името на своята фамилия.
 
Сделката е била сключена в неделя вечерта и сиатълската инвестиционна група ще стане собственик на 65% от Сакраменто Кингс. Според информация на ESPN фамилиа Малуф ще запази малък процент акции, но няма да има решаващ глас.
 
Продажбата на клуба трябва да бъде одобрена от Управителния борд на НБА, тъй като кметът на Сакраменто работи по оферта от местна инвестиционна група за закупуването на “кралете”.
 
Ако сделката на Малуф със сиатълските бизнесмени бъде одобрена, след това Комисията по преместването ще се произнесе дали Сакраменто Кингс може да се премести в Сиатъл. Според запознати са материята няма да има пречки за осъществяването на този ход.