ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Везенков и Сакраменто Кингс загубиха и четвъртата си контрола преди старта на сезона в Националната баскетболна асоциация. Българинът и съотборниците му допуснаха драматична загуба със 115:116 от Голдън Стейт Уориърс в Сан Франциско. Успехът на "войните" дойде с тройка на суперзвездата Стеф Къри 6 секунди преди финалната сирена.

И в тази проверка 28-годишният Везенков не намери място сред титулярите, появявайки се на паркета като резерва. За 12 минути и 34 секунди в игра срещу шампиона в НБА от 2022 година той не успя да реализира точка. Везенков направи 5 борби и 1 асистенция, а към статистиката си добави и 1 блокирана стрелба.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Кралете" имаха преднина на полувремето - 56:49, а в третата четвърт авансът им набъбна на цели 13 точки - 89:76.

Последваха силни минути за играчите на Голдън Стейт, които успяха да стопят изоставането си на само 2 точки, а в края Стеф Къри отне победата на Сакраменто Кингс, реализирайки тройка 6 секунди преди сирената и донесе победата на тима си, воден от легендата Стив Кър - деветкратен шампион на НБА (пет като играч и четири като треньор). "Войните" са с 4 победи от 4 мача в предсезонната подготовка.

Най-резултатен за Сакраменто стана Де`Арън Фокс с 25 точки, 7 борби и 3 асистенции. За Голдън Стейт Стеф Къри вкара 30 точки, към които добави 4 борби и 5 асистенции.

Преди дни българинът и "кралете" отново загубиха от Сакраменто Кингс (115:121 след продължение), а по-рано и от Торонто Раптърс и Лос Анджелис Лейкърс.

Утре сутрин (от 5:00 часа българско време) Везенков и компания ще мерят сили и с Юта в последната си предсезонна контрола. Именно срещу този отбор "кралете" стартират новото първенство в НБА. Мачът от първия кръг е след седмица (26 октомври) в залата на Юта. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

STEPHEN @NBCSAuthentic

Публикувахте от Golden State Warriors в Сряда, 18 октомври 2023 г.