Oбявиха санкциите за масовия бой по време на срещата Реал Мадрид - Партизан от баскетболната Евролига.

Двата клуба са наказани с глоби по 50 000 евро заради това, че срещата не е завършила по нормален начин. Баскетболното дерби бе прекъснато при оставащи по-малко от две минути, а в крайна сметка победата на сърбите с 95:80 остава и те поведоха с 2-0 в четвъртфиналната серия.

Най-дейният участник в мелето - Гершон Ябуселе от Реал, е със спрени състезателни права за пет мача, като при отпадане на "белите" в тази серия, той ще изтърпи остатъка от санкцията си в следващия сезон, в който играе в Евролигата.

"Гробарите" от Белград обаче понесоха по-тежък удар, защото един от лидерите им - Кевин Пънтър, няма да може да играе в следващите два мача на отбора в турнира. 

Аржентинецът Габриел Дек, който е сред най-добрите баскетболисти на Реал в серията, също няма да играе в мач №3. Наказан за следващата среща, която ще се проведе на 2 май в сръбската столица, е и френската звезда на Партизан - Матиас Лесор.

От дисциплинарната комисия на Евролигата подчертават, че наказанията не подлежат на каквото и да било обжалване и решението е финално.