Треньорът на баскетболния “Левски” Тити Папазов заяви, че няма проблеми с контузени преди старта на финала срещу Лукойл Академик. Първият двубой за титлата е днес в Правец от 17:30 часа. Играе се до три успеха от пет двубоя.

“Митко Ангелов е по-добре, така че ще бъдем в пълен състав. Не смятам, че този един мач срещу Ямбол, който имахме в повече на полуфиналите, може да бъде фатален. Има и плюсове, и минуси в участието в повече мачове. Знаем, че е трудно да се играе в Правец. Знаем, че съперникът е фаворит и със самочувствие на базата на много успехи години поред. Но това няма значение. Ние няма да се откажем и докато съществува шанс за титлата ще я преследваме”, сподели Тити Папазов пред Гонг.

“Серията с Ямбол ни даде възможност да поддържаме добър игрови ритъм. Когато печелиш такива оспорвани мачове, това калява и дава самочувствие. Без да подценявам Ямбол, който игра много силно тази година, но Лукойл е по-класен отбор. За да успеем да им се противопоставим трябва да покажем по-добра игра. И психологията е различна като напрежение. Като цяло съм оптимист. Което зависи от нас, ще го направим. Съперникът е много класен и ако той играе също много добре, няма да е никак лесно”, завърши специалистът./БЛИЦ