Левски ще стартира новия сезон в Sesame НБЛ с треньорска рокада. Ролята на старши треньор на „сините“ отново ще изпълнява Константин Папазов, съобщава bgbasket.com. Папазов е и президент на клуба от 2015 година, като често съвместяваше и длъжността на наставник.

За последно Тити Папазов бе начело на столичния тим през 2022 г., когато начело застана Димитър Ангелов. За Папазов това ще бъде четвърти период, в който ще води „сините“ след тези от 1998 до 2004 г., от 2008 до 2015 г. и от 2017 до 2022 година.

Самият Ангелов има огромна заслуга за успехите на столичния тим от 2015 г. насам, когато стана помощник-треньор - спечелената Купа на България през 2013-а и Суперкупата преди година.

Част от треньорския екип ще бъде и синът на Папазов – Александър. Новият треньорски тандем ще води Левски в последния мач от първи кръг в Sesame НБЛ - гостуването на столичани на Академик в Пловдив. Лични ангажименти не позволяват на Ангелов да бъде постоянно с отбора, което е довело до решението ролята да премине в ръцете на Папазов.