Треньорът и президент на баскетболния Левски Константин Папазов изригна за пореден път след големия сканал, свързан с неплатена такса за картотеката на Йордан Минчев. Заради това от родната федерация решиха "сините" да загубят служебно полуфиналната серия с Балкан (Ботревград).

По-рано днес мениджърът на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) Сандра Велчева-Хънт подаде оставка заради скандала, но Папазов настоя още хора да напуснат постовете си, а битката с Балкан да продължи на баскетболното поле. Тити се закани това да се случи, като гарантира с главата, честта и думата си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Във връзка с пресконференцията от днес, чух, че Унгарската федерация е много притеснена какво се е случило. Само искам да уточня, че вчера към 11 часа сутринта, ден неделя, почивен ден, платихме таксата, следвайки инструкцията на нашия адвокат, на когото му благодарим от сърце. Той свърши уникални неща за нас“, заяви Папазов пред "Дарик".

„Днес в 10 часа българско време се отваря офисът на Унгарската федерация, в 14:00 часа притеснената Унгарска федерация, че Левски прави нередни неща, отговори и в 14:00 часа Левски вече имаше официално разрешение за Йордан Минчев“, добави той.

„Тъй като искам да бъда коректен към нашия адвокат, на когото съм страхотно благодарно, в ден сряда има арбитражна комисия от 16:30 часа. На тази арбитражна комисия аз смятам, не подвеждам никой, искам да бъда максимално коректен към нашите съперници, гарантирам с главата си, с честа си и с думата си, че серията ще продължи, защото Левски няма вина за случилото се. Ще спра до тук, за да не влияя по никакъв начин на арбитражната комисия и да следвам инструкциите на нашия изключителен адвокат, който в почивния ден направи фантастични неща за нас. Който копае гроб други му, сам пада в него“, продължи президентът на баскетболния Левски.

Папазов подчерта, че вече не смqта, че вината трябва да бъде поделена между клуба и федерацията и настоя, че единственият виновник е в ръководството на баскетбола ни.

„Съжалявам, че не съм бил коректен в своето изказване. От днес, от преди един час имаме потвърждение с официален документ, че има друг виновник и федерацията е виновна на 100%.“

„Искам този виновник, този, който е допуснал тази грешка да си тръгне. Ще му дам приятелски съвет. Той не е на избираема длъжност, така че не се подава оставка, а се подава заявката за напускане.“

„Много коректен съм пред моя отбор, пред хората, заради които се боря неистово всеки ден, заради тези феноменални спортисти, които играят без пари за честта на Левски. Аз им обещах, че независимо от изхода на събитията, не съм вярвал, че толкова бързо ще стигнем до успех и че виновникът е 100% БФБаскетбол, заради съм дал дума, че аз ще се кандидатирам за президент на федерацията. По никакъв начин моето изказване от петък от пресконференцията не е било с цел да плаща някой. В сряда, на 25 май, около 19 часа ще се знае нашият казус. Аз ще се кандидатирам за президент, независимо, че печелим на 100% битката“, каза още Тити Папазов.