Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов планира да се кандидатира за шеф на родната федерация.

Тити обяви това по време на емоционална пресконференция, продължила два часа, след решението на федерацията да изхвърли "сините" от борбата за титлата в плейофите с (Балкан Ботевград) през настоящия сезон. 

Повод за това бе липсата на платена такса за картотекиране на крилото на шампионите Йордан Минчев, за което от Левски твърдят, че не са били уведомени в срок. Папазов определи това като "изключително арогантна постъпка на хората от федерацията" и се закани, че този път няма да прости и заплаши със съд и настоя вината да бъде поделена между клуба и федерацията.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Баскетболният специалист бе изключително емоционален, разказа за трудностите, които е преживял, за да спаси клуба и подчерта, че с решението на федерацията категорично е бил разбит митът, че той дърпа конците в родния баскетбол.

Константин Папазов на няколко пъти получи крампи в крака при резки движения на стола.

В края на пресконференцията той посочи, че планира няколко стъпки, за да се разбере кой е виновен и нарече настоящото ръководство на баскетбола "хрантутници". След това допълни, че ще използва подписите на всички клубове, които са му се обадили в знак на подкрепа и ще се кандидатира за президент на федерацията по баскетбол.