Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов говори пред медиите преди днешната открита тренировка. Тимът се подготвя за финала за Купата на България в събота (3 март) в 17:30 часа срещу Рилски спортист във Велико Търново.

"Ние в последните 50 дни само мълчим. Не казваме нито една дума, искаме да играем, да защитаваме името на Левски и на най-голямата компания в България - Лукойл. Но в последните дни от съперника казаха откровени лъжи. Залите в Панагюрище и във Варна бяха заети. Не искам да пренебрегваме фактите - изиграха се четири изключителни полуфинални срещи в турнира. Финалът е на националния празник - 3 март. Колкото аз съм виновен за всичко в български баскетбол, толкова и всеки от Управителния съвет. Другият път ще направим този мач на Луната и пак ще има недоволни", коментира Тити Папазов горещата тема с домакинството на финала.

"Левски има достатъчно много фенове. Спортът е за хората, за публиката. Велико Търново е спортен град. Важно е залата да бъде пълна и да бъде прекрасен финал. Предстои събитие, което е само един път в годината", каза още треньорът на Левски Лукойл.

"От вторник се подготвяме в този състав, а двамата са тук от миналия петък. Нито аз съм магьосник, нито те са свръхбогове, за да се адаптират толкова бързо. Те едва ли ще се доближат до своя 100-процентов потенциал. Но съм убеден, че един финал е достатъчно голям стимул за всеки играч", допълни наставникът за последните две нови попълнения Дарил Брайънт и Неманя Милошевич.

Папазов коментира и мнението на старши треньора на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров, че Левски Лукойл е фаворит в срещата.

"Сега казват, че сме фаворит, а преди това казаха, че те са по-добрият отбор. Не мога да разбера как си променят мнението за няколко дни. Във всеки един финал е важно и доколко играчите ще се поддадат на напрежението. Ние знаем къде са нашите плюсове и оценяваме плюсовете на съперника. Рилски спортист има най-добрият отбор в последните години. Имат много добри чужденци и класни български играчи. Срещаме се с много силен съперник и ще търсим техните слабости. Това е отборът с най-доброто нападение в България. В спорта едно от най-важните неща е да имаш и шанс", добави Папазов.