Един от най-добрите баскетболисти на България в последните години Тодор Стойков коментира нивото на баскетбола у нас след турнира за Купата на България, спечелен от един от бившите му тимове Черно море. 
 
На финала варненци победиха друг бивш отбор на Стойков - Лукойл Академик, а легендата призна, че се който и да бе победил, щеше да се радва за него и да съжалява за съперника. 
 
Стойков подкрепи смяната на треньора на националния тим Георги Младенов, оправдавайки решението с това, че когато отборът не върви - пръв си тръгва треньорът. 
 
"Навсякъде по света е така. Не можем да сменим 12 играчи. Сигурен съм обаче, че който и да дойде, няма да хареса постъпките на някои играчи", коментира Стойков в интервю за "7 дни спорт". 
 
Легендата заяви, че познава добре играчите и е сигурен, че каквото и да стане с тима през тази година - някои от тях ще се радват, че няма да имат мачове и ще могат да си почиват. 
 
"Повечето си живуркат и рано или късно ги разкриват. За съжаление те са повече от онези, които искат да се развиват. Има и такива. Те успяват да се докажат и вдигат цената си", заяви Стойков. 
 
Бившият баскетболист посочи скандалите в националния тим като нещото, отговорно за слабите игри.  
 
"Играчите трябва да са с морал и да играят с желание. Националният отбор е лицето на баскетбола и трябва по най-бързия начин да направим боеспособен тим, който да се бори за класиране на европейско първенство. Ако пропуснем и него, нещата започват да загрубяват", коментира Стойков. 
 
Той каза още, че който и да поеме отбора - трябва да му се гласува доверие и всички трябва да застанат зад него.