Лукойл Академик отпадна от турнира за Купата на ФИБА Европа след загуба от Вентспилс с 62:69 в Ботевград. Това бе четвърто поредно поражение за тима от Правец и общо пето в групата. Още преди двубоя Лукойл нямаше шанс да продължи напред, след като до момента имаше само един успех.

"Накрая при резултат 66:62 за противника допуснахме елементарна грешка в защита. След като играчите са уморени, нормално е да допускат грешки. Трудно се играе срещу отбор, който гони победа, за да се класира напред. Ние с шест човека е невъзможно. Прупукахме се в някои ситуации. Момчетата показаха характер, бориха се. Днес стрелбата не ни вървеше особено, но лошото е, че нямахме и предимството, което в други мачове имахме от Барович. И той има удар в крака, търпи, но играе. Днес вероятно му е дошла болката в повече и го разбирам", заяви Тони Дечев пред камерата на БНТ след поражението.

"Единственото, за което съжалявам, е, че не завършихме втората фаза с победа. Момчетата го заслужаваха, показаха добра игра. Минахме първата група, която бе много тежка. Ако нямахме контузии, съм сигурен, че щяхме да минем и тази група, но сега това са приказки, които не са покрити с нищо", завърши специалистът./БЛИЦ