Лукойл Академик няма да се изправи срещу голямата звезда Тони Паркър в турнира Еврокъп. Състезателят на френския АСВЕЛ се връща в НБА, след като стана ясно, че локаутът ще приключи и от 25 декември сезонът ще бъде подновен. По време на паузата Тони Паркър игра за френския тим, който е съперник на “студентите” в Еврокъп. В първия мач миналата седмица българският шампион спечели с 66:62, но Паркър не пристигна в София заради контузия. Гардът обяви, че в събота е бил последният му мач с екипа на АСВЕЛ при гостуването на Страсбург.

„Изиграх последния си мач за АСВЕЛ. Говорих с треньора Пиер Венсан дали да играя и в този двубой, но не исках да развалям празника в Страсбург и не исках да разочаровам феновете”, заяви след победата на АСВЕЛ Паркър.

„Искам да благодаря на цяла Франция, на френския баскетбол, на АСВЕЛ. Беше невероятно изживяване, може би няма никога пак да почувствам нещо такова. Щеше да е хубаво, ако мачът ни във вторник срещу Остенде в Еврокъп беше домакинство, за да мога да се разделя с феновете ни тогава. За съжаление сме домакини чак на 6 декември и е невъзможно да остана до тогава”, обясни гардът на Сан Антонио Спърс.

“Време е АСВЕЛ да започне да играе добре и без мен, и без Рони Туриаф. Всеки трябва да поеме своята отговорност. АСВЕЛ трябва да се върне в реалността, но аз вярвам в този отбор”, завърши Тони Паркър, който е и собственик на тима. Лукойл гостува на АСВЕЛ на 20 декември, когато в състава на французите вече няма да са Паркър и Рони Туриаф./БЛИЦ