Както се знае, шампионът на НБА Бостън Селтикс бе обявен за продан няколко дни след като спечели рекордната си 18-та титла. А човекът, който най-вероятно ще го купи, е вторият най-богат мъж в света към днешна дата - Джеф Безос.

Според прочутия американския спортен журналист Бил Симънс, собственикът на Амазон се споменава в кръговете на Лигата на извънземните като най-сериозния кандидат за закупуването на Селтикс.

Исканата цена за франчайза е около 6 милиарда долара, около 2 милиарда повече, отколкото Мат Ишбия плати за Финикс Сънс при последната смяна на собствеността на отбор от НБА.

Настоящият собственик на Селтикс, Х. Ървинг Грусбек, купи Селтикс през сезон 2002-03 за рекордните тогава 360 милиона долара. Твърди се, че сега "келтите" струват над 5 милиарда долара.

Безос е основател и собственик на Амазон, най-големият търговец на дребно в света. Нетното състояние на Безос се оценява на 195,5 милиарда долара и според дневната класация на "Форбс" заема второ място в света по богатство след Илон Мъск.