Треньорът на АСВЕЛ (Вильорбан) Пиер Венсан не беше в добро настроение след загубатаот Лукойл Академик в груповата фаза на Еврокъп. Родният шампион спечели с 66:62 и оглави класирането с две победи от два мача.

“Нормално е всеки отбор да има добри моменти, както Лукойл Академик в началото на мача. Ние пропуснахме добри възможности – тройки и наказателни удари. Имахме сериозни пропуски в защита. Когато имахме добри възможности и ги оползотворявахме, намаляхме разликата, но явно трябва да бъдем по-дисциплинирани”, заяви французинът.

“В началото изпускахме много лесни кошове, което обърка играта ни. Мачът срещу Лукойл и отсъствието на Тони Паркър ни даде възможност да видим как изглежда отборът ни без него и мисля, че се справяме добре”, допълни наставникът. Както е известно, голямата звезда Тони Паркър не пристигна в София, а официалното съобщение от клуба беше, че е контузен.

“Играем мач за мач и сега сме концентрирани върху Остенде. В групата Валенсия е изключително силен отбор, подписаха с Тиаго Сплитер и ще ни бъде много трудно срещу тях”, завърши Венсан./БЛИЦ