Треньорът на Сакраменто Кингс говори пред медиите за предстоящия старт на сезона. Той получи въпроси и за българския баскетболист на тима Александър Везенков. В отговорите си 53-годишният специалист сравни 28-годишното крило с аржентинската легенда Ману Джинобили, с когото е работил в Сан Антонио Спърс. Браун посочи в кои точно аспекти очаква Везенков да подобри представянето си. Както е известно, първият мач на Сакраменто Кингс от новия сезон на НБА е в четвъртък (26 октомври) – гостуване на Юта Джаз от 4:00 часа българско време.

“Всички момчета показаха прогрес по време на предсезонната подготовка. Някои впечатлиха повече от останалите. Докато бях в Сан Антонио Спърс трябваше да работя с Ману Джинобили, който, също като Везенков, беше новобранец на възраст от 26-27, може би 28 години. В началото му беше трудно да се адаптира. Има много напрежение за играчи като тях. Идват от Европа, където хората се надяват, че ще се превърнат в новите Меджик Джонсън или Лари Бърд. Нещата не стават по този начин“, заяви Браун.

„Везенков още прави опити да разбере играта в НБА, да придобие самочувствие, за да играе на най-високо ниво. За краткото време успя да се приспособи много добре. Аз искам от него да бъде уверен в себе си, с това ще придобие по-добро усещане върху играта и как да бъде ефективен в НБА. Той знае, че вярвам в него и разбирам, че му трябва време“, допълни треньорът на Сакраменто Кингс.

„Днес на тренировка Саша направи такъв страхотен пас, който ме накара да реагирам с възторг. Някои хора биха си казали, че могат да направят такъв пас, но аз не споделям това мнение. Беше много трудно подаване и все още не знам как Саша намери съотборника си на слабата страна”, завърши Майк Браун.