ЦСКА (Москва) спечели Евролигата по баскетбол след изключително драматичен финал срещу Фенербахче. Руснаците надвиха със 101:96 след продължение. В редовното време в началото на четвъртата част ЦСКА водеше с 16 точки, но турският тим стигна до продължението.

"Много съм развълнуван, но мога да кажа, че се гордея с ЦСКА Москва. Има момчета, които за първи път играят Финална четворка в Евролигата и достигат до финал, а освен това го спечелиха. Те ме радват най-много. Това е исторически момент. Още преди двубоя си говорихме, че трябва да победим, но за да го направим е нужно да дадаме цялата си душа”, каза треньорът Димитрис Итудис.

“Благодаря на ръководството за усилията и най-вече на президента Андрей Ватутин. Може би имахме някои лоши моменти в мача, но те остават в миналото заради силната ни вяра. Знам какво му е на Желко Обрадович, който ми е голям приятел и го уважавам много. Знам, че боли много. Този трофей тежи на плещите на Милош Теодосич, Нандо Нандо и Виктор Хряпа, който се върна след труден период. Благодаря на феновете за подкрепата. Те ни помогнаха много. Емоционален съм и се извинявам за това на публиката, но не мога да не кажа всичко това”, допълни гръцкият специалист./БЛИЦ СПОРТ