Ръководството на баскетболния ЦСКА отговори на критиките на президента на Рилски спортист инж. Петър Георгиев, който нападна "армейците", заявявайки следното: "За тази публика, която имат ЦСКА, и тази зала е голяма, защото имат 20 души". 

Позицията на ЦСКА, публикувана в официалната страница на клуба във "Фейсбук":

Изказванията на Петър Георгиев през последните дни подхождат на запалянко или ръководител на малък спортен клуб, но в никакъв случай на председател на НБЛ и член на УС на БФБ. 

И за да не бъдем голословни прилагаме една снимка - това е физкултурният салон в СУ "Никола Велчев" в Самоков. От основаването на БК Рилски Спортист през 1993 година до 2008 година, когато бе открита ОБЩИНСКАТА зала в Самоков, Рилски Спортист играеше мачовете си тук. През половината от времето, когато Петър Георгиев е издържал баскетбола в този град, Рилски играеше във физкултурен салон!

Въпреки това всички останали клубове приветствахме появата на Рилски спортист на баскетболната карта. Без иронични, остроумни и заядливи подмятания. Ако не беше Община Самоков, най-вероятно Рилски Спортист още щеше да се подвизава във физкултурния салон и да е горд участник в ББЛ.

Да, сега ЦСКА играе в малка зала, която не съответства на името, историята и амбициите на този клуб. Но това е нашата зала. Сами сме си я превърнали в дом от руините. Един паметник на 
безстопанствеността в българския спорт се превърна в съоръжение, което всеки ден събира над 100 деца. Знаем, че това е временно решение. 

По време на целия сезон бяхме безкрайно толерантни към съперници, условия в другите зали и не си позволихме да коментираме съдийството. Не винаги сме били съгласни със случващото се, но в името на баскетбола и имиджа на спорта сме премълчавали. 

Това ни добронамерено поведение погрешно бе разчетено като слабост. Явно създадохме илюзия у някои хора, че могат да се упражняват по темата ЦСКА. Време е да спрат!