Георги Глушков заяви, че федерацията по баскетбол може да създаде фонд „Солидарност", парите от който да помагат на клубове в тежко финансово положение. Такава практика има в много европейски първенства, но все още не е съществувала в България.

Глушков е категоричен, че федерацията няма как да помогне финансово на закъсалия Черно море. Във вторник президентът на "моряците" Симеон Варчев заяви, че ако до края на седмицата не се намери стабилен спонсор, клубът ще бъде закрит.

"Школата на Черно море е отличник в българския баскетбол. По системата, която имаме във федерацията, те получават най-много пари с оглед добрите си класирания и медали във всички възрастови групи. Даваме много повече пари, отколкото получават от Община Варна. За съжаление ние няма как да дадем на един клуб, защото след това всички ще искат", коментира за вестник „7 дни спорт" Глушков.
 
Той поясни, че от централата ще направят всичко друго, което е по силите им, за да помогнат на варненци. Не е изключено скоро да бъде свикан извънреден управителен съвет, на който да се разисква бъдещето на варненската школа и вариантите за спасение на Черно море.