Важен мач предстои на Лукойл Академик днес. Шампионите гостуват на израелския Макаби Ришон в последен мач от групата на новия турнир на Европейска купа на ФИБА. Срещата е от 20:00 часа българско време. При победа Лукойл Академик ще се класира в следващата фаза, която е напролет. При загуба шансовете остават минимални. До този момент българският първенец е с три победи и две загуби и дели второ/трето място с Енисей Красноярск. Руският тим играе днес срещу Калев.

Има вариант Лукойл Академик да продължи напред като един от четирите най-добри трети отбори в надпреварата. При загуба обаче точковата разлика, която се гледа между третите отбори, ще бъде отрицателна и шансовете ще бъдат минимални.

В първия мач между Лукойл Академик и Макаби Ришон в Правец нашите загубихасъс 70:84, като гостите показаха сериозна класа.

Още преди началото на турнира треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев заяви, че целта е минаване на групите, т.е. мачове и през пролетта. Поредно ранно отпадане още през декември отново ще превърне отбора за местна консумация до края на сезона и няма логика в използването на скъпи чужденци.