С 24 точки, 10 борби и 4 асистенции Александър Везенков бе с основна заслуга за класирането на Арис на финал за Купата на Гърция. Тимът на българина надигра Паниониос на полуфинал пред повече от 5000 зрители в зала "Никос Галис", които след мача пяха заедно с 18-годишния българин. Ден след двубоя той говори пред BGbasket.

"След такава победа чувството е феноменално. Радвахме се като малки деца с феновете. Цялата седмица бе трудна за нас, но успяхме да изпълним целта си. В този мач бяхме като отбор, един юмрук. Всеки влезе на терена, за да победи. Всеки знаеше какво трябва да прави и дадохме 10 000 % процента от нас. Имахме енергия, желание и успяхме", сподели Везенков.

"Не сме се притеснявали като ни настигнаха. Аз лично мисля, че и 10 години да се играеше този мач нямаше как да го загубим. Искахме много победата и всички бяхме сигурни в нас. Финалът е един мач и имаме нашите шансове. Важното е, че сега зарадвахме феновете и нас самите. Както и капитанът ни каза - един финал е достойно признание за всяка една кариера. Аз и моите съотборници имаме шанса да се борим за каквото заслужаваме на този финал", каза талантът.

"Треньорът Ангелу ме научи на много неща. Той ми даде шанс да играя, той ме научи как се играят такива мачове, като този срещу Паниониос. Той бе човекът, който ме убеди да остана в Арис. Много съжалявам, че няма да е при нас, но и се радвам за нещо, защото продължава в един отбор в Евролигата. Изпращам една много добра година за мен и за моя отбор. Пожелавам си много здраве не само на себе си, но по света въобще. Нека следващата година да е по-добра от предишната", добави Александър Везенков.