Звездата на мъжкия национален отбор по баскетбол на България Александър Везенков се присъедини днес към съотборниците си на подготвителния лагер в Правец.

Крилото на Барселона даде специална пресконференция, на която обяви, че е готов да даде всичко от себе си, за да помогне на "трикольорите“ да продължат напред в квалификациите за Световното първенство. Той коментира и Драфта в НБА, където бе избран под номер 57 от Бруклин Нетс.

„Аз съм готов да помогна на националния отбор с каквото мога. В отбора има много класни и опитни играчи, които трябва да ни поведат нас младите, защото и аз се слагам в групата на младите, и да се класираме. Всичко останало ще е провал. Ние сме един добър колектив и всички трябва да се борим заедно. Всички ще се опитаме да направим така, че да победи България, защото това е най-важното.

През миналата година играхме много хубав баскетбол и бяхме близо до успеха. Ще видим на 16-и август дали ще играем по-добър баскетбол. Все пак, не това е най-важното, защото ако се класираме напред, всичко ще бъде наред и никой няма да помни дали сме играли красив баскетбол, а само, че сме се класирали. Ще играем срешу два много силни отбора и ще ни е много трудно, но няма друг път. Трябва да тренираме много здраво, да има строга дисциплина и да победим“, заяви Везенков за националния отбор.

„Нищо не се е променило след Драфта. Трябва да работя още повече и да се докажа в Барселона. Надявам се да съм здрав и отборът ми да побеждава. Нощта на Драфта бе малко тежка. Дълго бяхме в очакване. Гледахме го с Георги Давидов, а аз му казах след 56-ия избор, че вече няма да стане. Той отвърна, че още има надежда. Първи се обади агентът ми и ми каза“, продължи голямата ни звезда.

„Бруклин прецениха да остана в Барселона, аз също смятам, че така е редно. Трябва да се утвърдя в Барселона и Евролигата. Това е добре за мен и за клуба.

Не вярвам в съдбата. Трябва да се работи здраво. Ману Джинобили е избран под номер 57 и никой не вярваше, но той спечели пет титли в НБА. Надявамс е да се докосна до това, а оттам ще видим“, допълни Везенков.