Навършващият днес 29 години Александър Везенков е в Париж, а причината за това е приятелката му Никол Елефтериаду. Както е известно, гъркинята е част от националния отбор по водна топка на страната си и участва на Олимпиадата, а баскетболистът на Олимпиакос не пропуска нито един шанс да бъде близо до нея.

Везенков днес изгледа на живо срещата между баскетболните национални отбори на Германия и Гърция. Бундестима ликува и се класира на полуфиналите. Действащите световни шампиони отказаха Гърция със 76:63 в първия четвъртфинален мач. 

В „Арена Берси“ баскетболистите на Гордън Хърбърт допуснаха известни колебания през първото полувреме, но в хода на второто нанесоха своя удар и стегнаха куфарите на играчите, водени от Василис Спанулис. За Бундестима това бе четвърти последователен успех, което го прави непобеден във френската столица.

Франц Вагнер даде тон на Германия срещу Гърция с 18 точки. Денис Шрьодер записа 13 и 8 асистенции, Йойанес Тийман финишира с 10 и 6 борби.

Голямата звезда на Гърция Янис Адетокумбо вкара 22 точки, но те не бяха достатъчни. Томас Уолкъп остана с 12 т., Костас Папаниколау завърши с 10 т.



* Снимки: Getty Images/Guliver: