Христо Стоичков надъха и окуражи българските спортисти на Олимпиадата в Париж. Мегазвездата на световния футбол посети олимпийското село и се срещна с част от нашите състезатели и треньорите им - боксьори, щангисти, представителките ни в художествената гимнастика и др. 

С Камата днес в олимпийското село бе и генералният секретар на БОК Белчо Горанов. 

Стоичков пристигна снощи на Олимпиадата като специален гост на българската делегация и до 9 август ще подкрепя родните спортисти по олимпийските арени и зали.

Легендата на Барселона разговаря на испански език с носителя на единствения медал за България до момента от Париж 2024 – Хавиер Ибаниес. Стоичков пожела успех на национала ни в битката на полуфиналите, която ще се проведе в четвъртък.

Камата мотивира боксьорите ни и ги поздрави за представянето им, след като Рами Киуан зае пето място в класирането, а Радослав Росенов бе спрян на 1/8-финалите и се нареди девети. „Момчета, бихте се мъжки и се представихте страхотно. България се гордее с това, което направихте. Вярвам, че Хавиер ще стигне до финала и ще ликува като олимпийски шампион“, заяви Камата.

Кавалерът на Златната топка си направи обща снимка с целия ни щаб в бокса, заедно с треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, както и доктора Иван Иванов. С тях бе и голямата ни надежда във вдигането на тежести – Карлос Насар и треньорът Иван Иванов.