ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Александър Везенков говори на пресконференцията след поражението на тима му Сакраменто Кингс от Лос Анджелис Клипърс със 117:131 в мач от редовния сезон в НБА. Спортист №1 на България за 2022 година обяви, че е амбициран да се представя все по-силно за "кралете", но очевидно е огорчен, че и в този двубой трябваше да се включва от резервната скамейка. 

"Не трябва да търсим оправдания, защото последователни мачове имат всички отбори. В интерес на истината обаче ние бяхме изчерпани от емоционална гледна точка след вчерашния обрат. Мачът с Голдън Стейт беше доста изтощителен, но ако искаш да си добър отбор, не трябва да се оправдаваш, а да работиш здраво, да се учиш от грешките си и да продължаваш напред", коментира Везенков.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Поздравления за Клипърс за страхотния мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и не успяхме да приложим енергията, от която се нуждаехме. Страдахме доста в нападение и защита. Просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и днес. Трябва да намерим начин да се подобрим", коментира Везенков, който се отчете с 13 точки при поражението. 

"Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи не сме играли добре в защита", анализира българинът.

"Да не играеш заради треньорско решение е трудно за приемане за всеки състезател. Приех го тежко, но отборът победи във въпросния мач, така че бях щастлив", каза Везенков, попитан за драматична домакинска победа в предишната среща със 124:123 над Голдън Стейт Уориърс. 

"Имаме много дълбок състав с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам си шанса, за да покажа, че мога да помогна на отбора", продължи българинът.

"Клипърс е супер талантлив отбор, имат трима много големи играчи. Изпитваха колебания в началото, но няма как да изградиш отбор за толкова кратко. Те ще намерят начин да са печеливши. Имат всичко необходимо за това и днес показаха, че са способни да играят силно", добави Везенков.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!