ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Сакраменто Кинс загуби домакинството си на Лос Анджелис Клипърс със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) от редовния сезон в НБА. Александър Везенков отново игра много силно за тима на Майк Браун, въпреки поражението. 28-годишният българин записа най-силния си мач до момента в НБА като статистики - само ден, след като направи отлично включване при победата над Голдън Стейт Уориърс. 

Toп Коефициенти за Спортни Залози!

Срещу Лос Анджелис Клипърс Везенков заби 13 точки за 24:28 минути игра, което е най-голям точков актив за него в един двубой и най-много време на паркета, откакто премина в Лигата на извънземните. Българинът добави и 5 борби, като при стрелба от игра бе 5/7 и 3/5 от далечно разстояние. Това вероятно беше най-добрият мач на Саша, който не само записа личен рекорд, а и продължава да затвърждава колко полезен и важен е за "кралете". 

Той стана третият най-резултатен играч на Сакраменто срещу Клипърс, след като суперзвездата Диарън Фокс вкара 40 точки, а Малик Монк добави 15. Един от асовете Домантас Сабонис обаче разочарова този път и вкара само 11 точки. 

Лос Анджелис изигра силно първо полувреме, през което стигна до комфортен аванс от 72:50. До края гостите успяха да удържат преднината си. Клипърс поведе с 21 точки след 36 минути, а в заключителната част доминацията им продължи и те без проблеми спечелиха двубоя.

За Везенков и съотборниците му това беше мач за последните 24 часа, като те не успяха да се противопоставят на Клипърс в защита, което личи и от огромния брой допуснати точки.

За звездния тим на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард блесна с 34 точки, Джеймс Хардън добави 26, Пол Джордж (19) и Ръсел Уестбрук (9).

Сакраменто е с 10 победи и 7 загуби от началото на сезона в НБА и заема второ място в Тихоокеанската дивизия. Балансът на Клипърс е 8 успеха и 9 поражения. 

На 3 декември (неделя) от 5:00 часа българско време Сакраменто домакинства на Денвър Нъгетс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!