Александър Везенков направи нов силен мач за Олимпиакос, който продължава без загуба в Евролигата. Българската баскетболна звезда имаше ключова роля за тима си при победата като гост на Реал (Мадрид) с 89:87 (20:21, 17:17, 26:24, 26:25).

Везенков беше най-резултатен за „червено-белите“ в двубоя и завърши с 23 точки и 12 борби за 33 минути на терена и беше определен за играч на мача. Това е трета поредна среща на Олимипакос, в който българинът вкарва повече от 20 точки и втори последователен двубой, в който завършва с дабъл-дабъл.

Мачът Мадрид беше решен изключително оспорван, а гръцкият гранд стигна до успеха с победен кош на Костас Слукас само три секунди преди финалната сирена. 32-годишният гард завърши двубоя с актив от 14 точки, 4 борби и 7 асистенции. Джанан Муса отбеляза 17 точки за Реал (Мадрид).

С актив от три победи от три изиграни мача Олимпиакос временно заема четвърто място в класирането на Евролигата. Със същия актив са още Фенербахче, АЛБА Берлин и Баскония. Реал (Мадрид) е десети, след като записа втора загуба.

Утре на Александър Везенков и Олимпиакос предстои ново гостуване в Испания. Съперник е Баскония, който в сряда вечерта записа домакински успех с 92:75 над Цървена звезда.