Олимпиакос с Александър Везенков загуби драматично от Монако със 77:78 (19:19, 23:19, 19:27, 16:13) като гост в четвъртфинален двубой от Евролигата. Така серията беше изравнена на 2:2 победи, а решителната пета среща ще се състои идната сряда в Гърция.

Александър Везенков изигра нов силен мач за Олимпиакос и отново бе сред най-полезните. Баскетболната ни звезда блесна със 17 точки, 8 борби и 5 асистенции за 34 минути на терена.

Интригуващият мач беше изгледан на живо от принца на Монако Албер II и звездата от НБА Кевин Дюрант, които бяха сред публиката. Баскетболистът на Бруклин Нетс, който вече е във ваканция, след като тимът му отпадна от плейофите отвъд океана, посети срещата в Княжеството заради звездата на домакините Майк Джеймс, с когото бяха съотборници през втората половина на миналия сезон в състава на "мрежите".

Най-резултатен за драматичния успех на Монако беше Дуейн Бейкън с 21 точки, 1 борба и 4 асистенции, а Майк Джеймс добави 18 точки, 6 борби и 4 асистенции. За Олимпиакос Костас Слукас завърши с 19 точки, 2 борби и 3 асистенции.

 

 

 

Двукратният шампион в НБА и трикратен олимпийски златен медалист Кевин Дюрант гостува в Монако: