ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Александър Везенков говори за пръв път пред медиите в САЩ, както и позира с екипа на новия си отбор Сакраменто Кингс. Българската баскетболна суперзвезда даде интервю по време на медийния ден в НБА. 28-годишното крило обясни, че е в Сакраменто Кингс, за да сбъдне мечтата си. Везенков е нетърпелив мачовете да започнат и да покаже на какво е способен.

"Чувствам се страхотно. Вече един месец тук, всичко върви по план. Цялата организация на Сакраменто Кингс ме накара да ги почувствам като моето второ семейство. Благодарен съм на организацията за приемствеността, на моето семейство, които са тук, за да ми помогнат. Нямам търпение да започнем", каза Везенков.

„Всеки в отбора от първия човек се държат страхотно с мен чисто човешки. Питат ме как съм, как е семейството ми. Връзката е различна, трябва да го усетите, за да ме разберете. Не може това се опише с думи. С всеки следващ ден се подобряваме. Очаквам това да се случи и с аклиматизацията ми в мачовете. Все пак идвам от друг континент и друга държава. Аз съм тук за моята мечтата", коментира българинът.

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Всички виждат какво може Сакраменто Кингс с бързата си игра в нападение. Движението на топката е просто страхотно. Мисля, че предизвикателството ще бъде как ще изглеждаме в защита. Трябва този аспект от играта си да подобрим и същевременно да запазим стандартите си високи. НБА е ново предизвикателство за мен. Ще се нуждая от време да се приспособя към играта, имам още да уча за баскетбола тук, имам нужда да го почувствам. Ще се подобрявам всеки ден, работя за това. В Сакраменто всичко е страхотно, много ми харесва“, каза още Везенков.

"Всеки може да види какъв си като баскетболист, но е важно и какъв човек си. Всички тук са звезди, но и страхотни като хора. Всеки може да бъде суперзвезда, но не всеки може да бъде добър човек, каквито са моите съотборници, които се интересуват и ми помагат", обясни още той. 

„Играта в НБА е различна, бързината също. Всеки тук има таланта да вкарва във всеки един момент. Просто всичко е различно. За моята позиция в отбора трябва да питате треньора. Аз съм готов на всичко и чакам своята възможност да се докажа и да помогна на отбора", амбициран е българинът. 

На въпрос какво му е мнението за младата звезда на Сакраменто Кингс - Кийгън Мъри, Везенков отговори: „Той е много трудолюбив като играч и спокоен като човек. Не говори много, но играта му го прави. Като го погледна, виждам себе си като по-малък, когато тихо работех да подобрявам всеки един аспект от играта си“.

Александър Везенков беше попитан и за балканската атмосфера в мачовете в Гърция, когато в залите ултрасите възпламеняват димки и палят факли. „Всичко е различно там, такъв е манталитета и това е начинът да подкрепиш отбора. Беше много забавно, когато тренер Браун (б.р. - треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун) дойде и постоянно снимаше феновете на Олимпиакос, които избухваха. Културата е различна. Това понякога влияе много хубаво на баскетболистите на паркета, но понякога напротив", обясни Саша.

Дебютът му се очаква да бъде на 8 октомври, когато е първата контролна среща на "кралете" преди старта на новия сезон в Лигата на извънземните. Тогава Сакраменто ще премери сили с Торонто Раптърс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!