България загуби с 81:91 от Черна гора в третия си двубой от европейското първенство по баскетбол в Грузия. Нашите стартираха турнира с две загуби - от Испания и Турция, като в момента са на последната шеста позиция.

Напред продължават първите 4 тима, а на тима ни предстоят ни срещи с Грузия (вторник) и Белгия (сряда).

Първата част започна равностойно, като след 10 минути игра резултатът беше равен – 21:21. Втората четвърт беше силна за гарда на България Станимир Маринов, който се контузи в края на този период. Той завърши при резултат 25:24 за родните национали и така се оттеглихме на почивката с точка аванс – 46:45.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Второто полувреме започна много лошо за България, като националите не успяха да отбележат нито една точка в първите четири минути на срещата. Закономерно Черна гора я спечели с 22:12. За България в тази четвърт се отличи Андрей Иванов, който отбеляза повече от половината точки. В края на третия период резултатът беше 67:58 в полза на символичните гости.

В последната четвърт България започна много силно и само 5 минути преди края на мача резултатът беше изравнен – 77:77. Но в крайна сметка след добра и организирана игра в защита Черна Гора победи с 91:81.

Най-ефективен за България бе голямата звезда на отбора Александър Везенков, който се отличи с 26 точки и 8 борби. Андрей Иванов добави 17 точки при 8/9 стрелба от игра.

За Черна Гора най-голям коефициент на полезно действие имаше Владимир Михайлович, който отбеляза 23 точки, Боян Дубльевич добави 17 точки, а Немяна Радович добави 17 точки и 8 борби.