Бронзовият медалист от миналото баскетболно първенство Рилски спортист (Самоков) попадна в група 4 на редовния сезон на турнира Юрочалъндж. Самоковци ще срещнат Цмоки Минск (Беларус), Солнок (Унгария) и Муреш (Румъния). Това ще бъде дебютно участие за Рилецо в третия по сила европейски клубен турнир.

Цмоки Минск е петкратен шампион на Беларус, като през последните пет сезона налага абсолютна доминация в местното първенство и печели титлата всяка година от 2009 насам. Освен това има във витрината си и четири купи на страната, а през 2011, 2012 и 2013 година играе във ВТБ Лигата.

Солнок е добре познато име за родните баскетболни фенове, след като през сезон 2011/2012 там се подвизаваше Христо Николов - Гларуса. От 2010 година насам е неизменен участник в Еврочалъндж, като през 2012 година достига Файнъл 4, но отпада на полуфинал от Бешикташ. Тимът е четирикратен първенец на Унгария и трикратен носител на националната купа.

Муреш завърши редовния сезон в първенството на Румъния като №1 в класирането, но след това загуби финалната серия от Асесофт (Плоещ)./БЛИЦ