ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Завърналият се в състава на Сакраменто Кингс след контузия Александър Везенков не успя да помогне на тима си, който загуби отново от Ню Орлиънс Пеликанс в мач от редовния сезон в НБА. Българинът и съотборниците му отстъпиха със 112:117 в оспорван двубой. 

Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха убедителна победа със 129:93, но тогава Везенков не игра заради болки в лявата ръка. 

28-годишният българин получи доверието от треньора Майк Браун да бъде 10 минути на полето в срещата тази нощ. Саша вкара 3 точки при единствената си успешна стрелба от 5 опита, овладя две борби и направи две грешки. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Ключова роля за победата на домакините имаха големите им звезди Зайън Уилямсън и Брендън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. Още 15 за Ню Орлиънс добави Йонас Валачунас, а силно включване от пейката направи и Джордан Хоукинс с 13 точки.

За гостите най-резултатен беше Де`Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс завърши с 22.

Сакраменто беше без контузения Кийгън Мъри.

Следващият мач на Везенков и компания е в Минесота в петък срещу събота през нощта от 3:00 часа българско време.

Така Сакраменто допусна втора поредна загуба, като вече е с актив от 8 победи и 6 поражения и заема шестото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори пореден успех и тимът вече е с 8 победи и 7 загуби, заемайки деветата позиция на Запад.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!