ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Александър Везенков и Сакраменто Кингс елиминираха Сан Антонио Спърс от новия турнир в Националната баскетболна асоциация - In-Season. В много оспорван мач от група "C" в Тексас "кралете" триумфираха със 129:120, след като още в началните минути допуснаха изоставане от 18 точки, но направиха страхотен обрат, а победителят бе определен в заключителните минути.

Успехът е пети пореден за Сакраменто и втори в турнира. Минесота също е с две от две в надпреварата In-Season. Сан Антонио пък вече е с три загуби от три двубоя и окончателно загуби шанс да продължи в следващата фаза.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

28-годишният Александър Везенков отново беше резерва. Българинът престоя на паркета близо 17 минути, повечето от които през първото полувреме. Той завърши срещата с 5 точки и 4 борби.

Саша направи отлично включване първото полувреме, когато игра цели 14 минути, и заедно с Малик Монк помогнаха на "кралете" да наваксат 15-точково изоставане. В третата четвърт обаче Везенков извърши две бързи нарушения и общо три в актива му, като подари четири точки на Сан Антонио от наказателната линия и Майк Браун реши да го извади след само около три минути на паркета, и до края на мача той не влезе повече.

Много силно за победителите играха Де`Арън Фокс, който завърши с 43 точки, 8 борби и 7 асистенции. Домантас Сабонис също бе близо до трипъл-дабъл с 27 точки, 14 борби и 7 асистенции.

Зак Колинс отбеляза 28 точки за Сан Антонио и овладя 8 борби, a 19-годишният френски талант Виктор Уембаняма записа 27 точки и 9 борби.

Следващият мач на Сакраменто е в понеделник сутрин от 2:30 часа българско време - гостуване на Далас, който в последните си 4 мача записа 3 победи.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!