Към днешна дата първенствата в Германия са най-близо до подновяване. Отборите в страната вече имат разрешение да тренират и планът е в началото на май шампионатът в Бундеслигата отново да радва феновете. По този повод Димитър Бербатов направи коментар в редовната си рубрика за "Betfair".

"Не е изненада, че точно Бундеслигата може да стане първото първенство, което ще се завърне към футбола. Следя шампионата отблизо и от периода ми в Байер (Леверкузен) знам, че футболът в Германия се управлява изключително добре, като организацията е на професионално ниво и в същото време се спазват условията за безопасността", коментира българинът.

"Четох, че там може да има мачове от началото на май. Двубоите пък ще се играели при затворени врата. Ако този план сработи, да се надяваме, че останалите страни ще се поучат от германския пример и ще намерят начин и при тях да има футбол по безопасен за хората начин. И аз като всички обичам да гледам футбол и знам, че сега запалянковците наблюдават стари мачове. Но в момента аз следя как моите деца се обучават онлайн от 8 ч. до 15 ч., а след това си почивам с тях, като заедно гледаме филми. Затова и имам твърде малко време за самия себе си, но пак намирам такова за футбол. Искам да изкажа уважението си към всички учители", добави Бербатов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!