Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Димитър Бербатов призна, че един от най-болезнените разговори в кариерата му е бил с легендарния мениджър на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън. Това е моментът, в който шотландският специалист съобщил на бившия български национал, че няма да е част от състава на Юнайтед за финала на Шампионската лига през 2011 година. Тогава Барселона печели с 3:1 на „Уембли“ след голове на Лионел Меси, Педро и Давид Вия, а за английският гранд се разписва Уейн Рууни.

Бербатов стана голмайстор на Висшата лига същия сезон, но без нито едно попадение в европейските турнири. Независимо от това българинът е бил уверен, че ще намери място поне на скамейката. Това обаче не се случи, след като Уейн Рууни и Хавиер Ернандес започнаха като титуляри в атака, а Майкъл Оуен беше на пейката.

"Точно преди мача той ми каза, че колкото и да му е неприятно, ще трябва да ме остави извън групата. Беше много болезнено, защото бях голмайсторът на отбора във Висшата лига", спомни си Бербатов за разговора със сър Алекс.

"Изненадан бях, защото вярвах, че мога да вкарам отвсякъде в онзи ден. Въпреки изненадата ми обаче трябваше да го преодолея", добави бившият нападател.