Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посъветва Реал (Мадрид) да задържи носителя на „Златната топка“ за 2018 година Лука Модрич. Според него в противен случай "кралският клуб" би допуснал огромна грешка.

"В последно време се говори много за това как Модрич е спряган за изхода на "Бернабеу". Аз изкарах само няколко тренировки с Модрич в Тотнъм, но дори само с тях видях колко е добър. Може би не го виждаме на първите страници на вестниците, подобно на други играчи, заради начина му на живот, поведението му. Никога не е имало противоречие, свързано с него. Той ясно иска да се концентрира върху футбола и върху семейството си. В този аспект ми напомня за Пол Скоулс - пренебрегва интервюта и говори на терена“, коментира Бербатов в ежеседмичната си рубрика за популярна букмейкърска компания.

„Навярно Модрич си е вкъщи, гледа "Златната топка" и трофеите си и се усмихва. Той е сред най-добрите халфове. Ще бъде грешка за Реал (Мадрид), ако изпусне Модрич. Той е част от този отбор толкова дълго време. Когато гледаш Реал, очакваш да видиш Модрич в средата на терена. Надявам се двете страни да стигнат до споразумение. Надявам се да остане там толкова дълго, колкото пожелае. Ако го пуснат, нямам никакво съмнение, че клубовете ще се втурнат към него", добави бившият български национал.