Димитър Бербатов имаше вълнуващ неделен ден в Пирин планина. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед тръгна да катери връх Вихрен (2914 метра надморска височина) и успя!  

По-рано днес звездата се отправи към втория по височина връх в България в компанията на треньорите в Берое Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Както БЛИЦ първи разкри в събота, Бербатов се присъедини към подготовката на тима от Стара Загора на лагера в Банско.

Преди часове четиримата достигнаха до върха, където си направиха снимки за спомен. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
  
На път към Вихрен Бербатов се натъкна на гледка, която го впечатли, изключвайки това, че се нагледа на прекрасните гледки, които се откриваха пред очите му.

Звездата се хвана за главата, щом видя атлетите, които по същото време се състезаваха по тежкото трасе нагоре към върха. Днес се проведе деветото издание на "Пирин Рън", което беше спечелено от Шабан Мустафа. Многократният победител и рекордьор в планинското бягане пробяга най-бързо 13-километровото трасе от Банско (995 метра надморска височина) до пиринския първенец връх Вихрен (2914 м) - за 1 час и 41 минути. Втори завърши Петко Стефанов (1:49 ч.), а трети Александър Спасов (1:56 ч.). 

Бербатов, който беше изпреварван от бегачите, недоумяваше как може да се катерят толкова бързо, поздравявайки ги. Някои от тях не пропуснаха да се снимат за спомен със звездата, публикувайки кадрите в социалните мрежи.