Футболното шоу на 14 юни наближава. Тогава на Националния стадион ще се изправят сборни отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Двамата заедно със своите фондации организират двубой, който набира средства за деца. Вече бяха обявени десетки световноизвестни звезди, които ще пристигнат и ще участват в срещата.

„Не знам дали хората си дават сметка, че организацията около един такъв мач е трудна. Трябва да помолиш да дойдат тези играчи, след това имаме разходи – организираме техните полети. Набираме средства чрез рекламодатели и партньори, за да може тези футболисти да дойдат”, каза Бербатов, който бе гост в „Шоуто на Слави”.

Футболистът коментира и нагласата на българина да търси билети по друг начин, а не да си купува за даден мач или събитие. „В България не се прави разлика между благотворително и комерсиално събитие. Ние билети не подаряваме. Хората са свикнали да се подаряват билети. Когато става въпрос за благотворително събитие отиваш и допринасяш за каузата. Отиваш и си дарител. Аз, тъй като трябва да дам пример, сам си купувам билети за мача. Дал съм 30 хиляди лева. Когато някой ми каже - може ли да ми подариш билет, го считам като един вид незаинтересованост и ако щеш, обида.

Трябва да си малко заинтересован, да знаеш за какво става въпрос. А в същото време чета коментари какво се случва в България и по света -  хора ритат хора в гърба. Тези хора са били деца. Ако са се грижели отрано за тях, нямаше да станат такива. По-хубаво да дадеш 100 лева, 200 лева, ако имаш възможност и 1000 лева, а не да ги изразходиш в кръчмата за пиене и на другия ден да мрънкаш защо обществото ни е такова. Искаш да помогнеш, идваш на стадиона и даряваш. Хем ще се забавляваш, хем ще помогнеш, и ще видиш световноизвестни фуболисти. Ядосват ме хора, които не са информирани, както и тази мързеливост на хората в България. Те са свикнали да се подаряват билети за такова нещо. Това не е правилно”, допълни още Бербатов.