Димитър Бербатов даде първото си интервю след злополучния финал на Манчестър Юнайтед с Барселона (1:3). Както агенция БЛИЦ първа написа, Митко не игра в сблъсъка за Шампионската лига на "Уембли". Сър Алекс остави голмайстора на Висшата лига извън групата за двубоя, след което съобщихме на нашите читатели, че това е явен намек от страна на шотландеца за раздяла с Митко.

"Извинявам се на всички, че не участвах на финала. Надявах се да зарадвам цяла България. Това, че не се случи, само мога да съжалявам. Както за самия себе си, така и за българите, които са очаквали да ме видят на терена. Нека обаче не губим вяра. Идва нов сезон, пак ще се борим за всички купи. Продължавам напред. Когато човек се намира в труден момент, винаги трябва да се бори и да продължава напред", коментира пред btv голмайсторът на Висшата лига.

"Сега няма нужда да говорим повече за тези неща. Може би ще ги говорим друг път. Нека дадем заслуженото на децата, които са дошли тук да бъдат оценени, наградени и да прекараме една хубава вечер", добави Митко, който присъства в НДК за церемонията на фондацията му по раздаването на награди на успелите български деца.

"Надявам се все повече хора да се опитват да правят това, което аз правя. Нека, който може да помага. Наистина ще бъда щастлив. Отново сме заедно на тези награди, поредна вечер, на която ще си изкараме заедно. Благодаря на всички приятели и родители на децата, които са тук. Тези, които ги номинират и се грижат за тях. Това показва, че искат децата им да растат и да се развиват и да постигнат нещо в този живот. Нещо, за което аз винаги съм бил благодарен на родителите си и приятелите, които са ми помагали в трудните моменти. Като този, в който сега се намирам. Точно това са моментите, в които разбираш от какво си направен и продължаваш напред. Всеки от вас, деца, ще има трудни моменти за в бъдеще, но това не е повод да се предавате. Това ще ви направи по-силни, повярвайте ми", обърна се Митко към присъстващите на церемонията. /БЛИЦ