Димитър Бербатов беше определен за най-добър в състава на Манчестър Юнайтед при загубата от Блекбърн с 2:3 вчера в 19-ия кръг на Висшата лига. Митко наниза два гола, но те се оказаха недостатъчни и “червените дяволи” изненадващо паднаха у дома. Въпреки това всички водещи медии определиха Бербо за най-добър и му дадоха високи оценки. Единствен с по-високи оценки от всички на терена е Якубу Айегбени от Блекбърн, който беше определен за играч на мача. Той също се отчете с две попадения.

Ето някои оценки и мнения на медиите за играта на Бербатов:

Goal.com – 8 – Не е ясно дали Бербатов трябва да е обичан или мразен на “Олд Трафорд”, след като безразсъдно направи дузпата. Българският нападател показа защо е нужен на Юнайтед. Направи грешка, но след това продължи да се бори и беше възнаграден с два гола. Затова клубът ще му предложи нов договор.

ESPN Star – 7 - Извършената дузпа беше глупава грешка. Тя беше единствената на българина, който през целия мач се опитваше с всички сили да покрива Самба, което може да се определи като грешка и на Фъргюсън. Той трябваше да нагърби Фил Джоунс с тази задача, защото все пак двамата са бивши съотборници. Ако не бяха двата гола на Берба, рожденият ден на сър Алекс щеше още повече да се помрачи.

Manutd.com – След събарянето на Самба за дузпата отговори с две попадения. Бербатов продължи добрата си голова серия. Страхотен удар с глава, след това и втори гол. Изглеждаше, че Юнайтед беше близо до върха, но двата гола на българина се оказаха недостатъчни. Много добро второ полувреме за Бербатов.

Скай Спортс – 7 (7,7 според феновете)

Гардиън - 7