Димитър Бербатов стрелял с газов пистолет в автомобила си и за малко не се задушил. Инцидентът станал, докато играел в Леверкузен. 

Бившият футболист, a сега кандидат за президентския пост в БФС, разказа как си купил пистолет и пушка от оръжеен магазин в Германия, след което ги използвал в собствената си кола и на улицата.

"Имаше моменти, когато след тренировка няма какво да се прави и аз обикалях с колата улиците, така един път случайно попаднах на магазин за оръжие. Влязох вътре и казах "Дайте ми този пистолет и тази пушка“, сподели звездата в подкаста на изпълнителя Тото. 

Той разказа, че явно филмите за гангстери са му повлияли така. Една вечер взел пистолета, качил се в колата и отишъл до празен паркинг, за да постреля. 

„Това ме накара да се почувствам като истински мъж“, сподели още той. Веднъж, докато шофирал, с едната ръка държал волана, а с другата пистолета.

“Попаднах на бабуна на пътя, а пръстът ми беше на спусъка и в този момент гръмнах. Този газ така се разнесе навсякъде, влезе в очите, започна да мирише, да ми люти, да ми сълзят очите, не помня как се прибрах до нас“, обясни още футболистът.

Той добави, че дори не помни как е успял да стигне до дома си. Ден по-късно решил да опита възможностите си с пушката, като поставил бутилка на улицата и стрелял по нея от балкона си.

“Всичко с пушката беше наред, докато не дойде брат ми на гости“, каза Бербо. Той бил на тренировка, а братът направил номера на батко си, но уцелил прозореца на съседите и го видели минаващи хора. Те повикали полиция, а малко по-късно ченгетата конфискували оръжието на футболиста. Всичко завършило без последствия, а Бербатов напомни на всички, които се забавляват с историята му, да не правят това у дома си.