ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Търпението на Димитър Бербатов в стремежа му на всяка цена да сложи ръка върху българския футбол очевидно е на привършване. Това загатна самият той в програмно интервю, дадено пред услужливия микрофон на Светльо Иванов в „120 минути“. Между патетични клишета за силата на словото и поучителни реторики към народните представители, бившият нападател категорично заяви, че в бъдещото управление на Българския футболен съюз не трябва да попадат хора, пряко или дори косвено свързани с Борислав Михайлов и екипа му.

„Няма проблем да се появят и нови кандидати, стига да не са се отърквали и да не са били близки с хората, които в момента управляват, защото бил ли си под някаква форма много години покрай тях, ти няма как да твърдиш, че носиш нещо ново“, заяви Бербо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Заканата му, макар и останала незабелязана от водещия, е директна заплаха за двама от уж най-ценните му съзаклятници – дългогодишния служител в БФС Боби Станков и също толкова дългогодишния член на Изпълкома на централата Петър Величков. Във футболните среди отдавна е известно, че двамата повече от десетилетие бяха сред най-изтъкнатите ласкатели на политиката на Борислав Михайлов и не пропускаха възможност да демонстрират близостта и лоялността си към президента на БФС. Въпреки това обаче Станков-младши и Величков набързо минаха на другия бряг и се превърнаха в яростни апологети на управленските амбиции на Бербатов.

Усилията им в очернянето на ръководството на футбола до момента не дават очаквания резултат, дори напротив – миналата седмица Апелативният съд дълбоко поряза мераците на Бербо и компания да изкарат конгреса на 12 октомври 2021 г. за нелегитимен, и макар да се готви обжалване пред ВКС, експертни юристи твърдят, че каузата вече е загубена. Това на свой ред е преляло чашата на търпението на бившия играч на Манчестър Юнайтед, който вече е осъзнал, че се е доверил на неподходящи хора.

В студиото на „120 минути“ самопровъзгласеният кандидат-президент съвсем се оплете, като обяви че „ФК Варвара е изключен като член на БФС заради обжалването на октомврийския конгрес, при все че санкцията е следствие от участие в нерегламентираното и противоуставно събитие през март, обявено от Бербатов като Общо събрание на БФС. Благоевградчанинът неколкократно претендира и за „обединителен конгрес“, което само по себе си е нонсенс предвид сляпото му желание да управлява на всяка цена. Интересно е дали оттук насетне в отчаяните му опити да се добере до поста на Борислав Михайлов компания ще му правят „отърканите“ в настоящото ръководство господа Станков и Величков. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК