Димитър Бербатов даде интервю за BBC Radio 5 Live, в което коментира стила си на игра. Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед често беше набеждаван за мързелив по време на престоя си в Англия. 39-годишният Бербатов обаче не е съгласен с това мнение и се защити.

"Всеки вижда футбола по различен начин. Аз се различавах по това, че на моменти изглеждаше, че не взимам дейно участие в играта, но в това време аз оглеждах терена и си търсех най-добрата позиция. Когато разполагам с такова време и пространство, имам възможност да помисля къде точно да пратя топката. Някои хора не го разбират, но когато имаш ум в главата, можеш да бъдеш бърз дори и на ниски обороти. Можеш да се позиционираш по-добре и да бъдеш по-полезен за отбора си", коментира Бербатов. 

"В Тотнъм най-много тичаха Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и след това всички останали. Аз оставам най-накрая по отношение на това. Но моето тичане бе в главата ми. При мен нямаше егоизъм, когато някой беше в по-добра позиция, веднага му подавах. В крайна сметка печелим и губим заедно", продължи българинът.

"Във всеки отбор, в който съм бил, можете да видите стила ми на игра. Понякога феновете и някои от съотборниците не го разбират и се страхуват от неща от сорта, че не помагам достатъчно на отбора. Но след известно време свикват, защото този стил определено носи резултати", добави благоевградчанинът.

"Аз съм от малка държава - България. Надявах се през цялата си кариера да играя в един отбор в Англия. Но това не се случи. Трябваше много да работя, за да постигна всичко. Кариерата ми започна в България и премина през Германия и Англия. Тотнъм ми даде възможност да покажа какво мога. Тогава дойде трансферът в Манчестър Юнайтед - върхът на моята планина. Знаех, че много хора ще се разочароват от решението ми, особено феновете на "шпорите". Но следвах моя път и знаех, че ако пропусна този шанс, може никога да не получа втори подобен. Така е устроен футболът. Всички в Юнайтед бяха много доброжелателни към мен. Те имаха много играчи, които бяха ставали шампиони и аз си казах: "Бербо, най-накрая успя". За това работех цял живот. Сър Алекс Фъргюсън беше страхотен с всички. Той знаеше как да подходи към всеки един индивидуално. Дори той никога не ми каза, че трябва да се променя. Вярваше ми по свой собствен начин", разказа още голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010/2011.