Мениджърът на завърналия се в английската Висша Лига Уест Хям Сам Алардайс призна, че клубът има финансовите средства да привлече българския нападател на Манчестър Юнайтед, но въпреки това не вярва, че подобна сделка е възможна.

“Мисля, че имаме финанси да привлечем Димитър Бербатов. Финансовият пакет пакет за заплатата на играча обаче е нещото, което го отдалечава от нас”, заяви Алардайс пред “Скай Спортс”.

“Чуковете” искаха да привлекат нападателя на Ливърпул Анди Керъл под наем за един сезон, но “мърсисайдци” поискаха 2 милиона паунда и това провали сделката. Сега Алардайс усилено търси друг нападател, който да подсили редиците на тима му до края на летния трансферен прозорец.

Манчестър Юнайтед отдавна обяви, че е готов да продаде Бербатов за 5 милиона паунда, тъй като сър Алекс Фъргюсън няма да разчита на него през новия сезон. 31-годишният българин взе участие само в 5 мача за “червените дяволи” във Висшата лига през миналата кампания. Той дори не бе на резервната скамейка в последния мач на Юнайтед при домакинството срещу Фулъм (3:2) през уикенда. Българинът е свързван с редица отбори, като в последните дни името му е най-спрягано за трансфер във Фиорентина.

Високата заплата, която иска Бербатов, обаче може да се окаже пречка и за сделка с “виолетовите”. Според италианските медии тимът от Флоренция е готов да му предложи заплата от 1,8 милиона евро, а в момента българският нападател печели по 2,8 милиона евро на сезон в Юнайтед.