Берое започна подготовката си за новия сезон с първа тренировка, която се проведе на Спортна база „Берое“. Наставникът Петър Колев изведе група от 21 футболисти. Подготовка с отбора започнаха и седем от новите попълнения, както и Серкан Юсеин, който се очаква да бъде взет под наем от Лудогорец. 

Омар Сако и Абубакар Тонгара ще се присъединят към новите си съотборници по-късно, а Кукула, Алиун Фал и Стив Фуртадо ще се включат в тренировките утре. 

Групата за първото занимание: Генадий Ганев, Иван Гошев, Александър Василев, Александър Цветков, Божидар Пенчев, Георги Динков, Джуниет Али, Стоян Иванов, Серкан Юсеин, Никола Маринов, Илиян Стефанов, Кийлън Лебон, Мартин Камбуров, Даниел Генов, Реян Даскалов, Христо Митев, Мирослав Енчев, Симеон Мечев, Олджай Алиев, Георги Маджаров и Камен Хаджиев.

Както е известно, първата част от подготовката ще бъде в Стара Загора и отборът ще се готви на своята база. Първата проверка ще бъде на 25 юни срещу Янтра (Габрово), а от 27 юни отборът ще бъде на лагер в Банско.

Програмата с контролни мачове на Берое:

25 юни 2021 г., петък, Стара Загора
Берое – Янтра (Габрово)

30 юни 2021 г., сряда, с. Рила
Берое – Локомотив (Пловдив)

2 юли 2021 г., петък, Банско
Берое – Черно море (Варна)

6 юли 2021 г., вторник, Банско
Берое – Ботев (Враца)

10 юли 2021 г., събота, София
Берое – Септември (София)

15 юли 2021 г.
Берое – Арда (Кърджали)

17 юли 2021 г.
Берое – Созопол