Капитанът на ЦСКА Юртен Матай по всяка вероятност ще получи почивка от треньора Саша Илич за днешния домакински мач срещу Берое от 4 кръг на efbet Лигата. Срещата на стадион „Българска армия“ по програма е от 21:00 часа.

Илич вече показа, че иска да прави ротации в състава заради сгъстения цикъл на двубоите. Затова няма да е изненада, ако освен отсъствието на Матай, се забележи и доста променен състав в сравнение с този, победил Македония Гьорче Петров с 4:0 в четвъртък.

Юрген Матай не само вкара ключовия първи гол за успеха над носителя на купата на Северна Македония и остана на терена 90 минути, а в понеделник игра цял мач при успеха с 1:0 над Черно море. Предвид предстоящото домакинство на ирландския Сейнт Патрикс в мач от Лигата на конференциите на 4 август, не е изключено капитанът на ЦСКА да получи почивка.

Дебют за Берое пък се очаква да направи новото попълнение Руи Педро Коимбра-Рука, който беше привлечен като свободен агент и в четвъртък подписа договор. Португалецът вече е картотекиран и според Петър Хубчев може да започне като ляв бек в стартовия състав. Под въпрос заради различни болежки е участието на централния защитник Димитър Пиргов и на френския нападател Стив Траоре, но очакванията са те да бъдат готови за мача.

PFC CSKA-SofiaЦСКА – БЕРОЕ

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Валентин Железов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Хр. Петров, Де Нойер, Вион, Юга, Шопов, Йомов, Туфегджич, Кръстев
Контузени: Морено, Чарлс, Митков
Наказани: няма

Берое: Караджов, Николаев, Пиргов, Динков, Рука, Серкан, Мечев, Тунгара, Траоре, С. Георгиев, Мартинс
Контузени: няма
Наказан: Луизиньо

Баланс: 115 мача, 77 победи за ЦСКА, 26 равенства, 12 победи за Берое, г.р. 259:86 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа