Новият старши треньор на Берое Ферарио Спасов отказа да си припише каквато и да е заслуга за победата над Монтана с 2:1 в 12-ия кръг на Първа професионална лига. Мачът се яви първи за Феро начело на старозагорци и той каза, че трите точки са резултат единствено от усилията на всички, които са играли днес.

„В хода на мача се видя, че Монтана също имаше своите достойнства. На няколко пъти смени тактическата схема, стигна до изравняване. Ние обаче искахме да спечелим“, каза наставникът на Берое пред Диема Спорт.

“Заслугата за тази победа е най-малко моя. Момчетата показаха, че след тази неуспешна серия от мачове очаквахме труден двубой. Аз имам най-малко заслуга за тази победа. Ще е несправедливо да си я припиша. Заслугата е най-много на тези, които играха на терена“, коментира бившият треньор на Монтана.

„Нямаше нагласа за подценяване, дори на полувремето. Очаквахме отговора на Монтана, защото това е тим, който трудно губи своите срещи. Те не заслужават да са на последно място. Пак казвам – те на няколко пъти смениха тактическата схема, което в някаква степен ни обърка. Това второ полувреме е повод да си мислим, че не всичко при нас е както трябва и трябва да се работи. Трябва да се стягаме за следващите мачове. Със сигурност не съм магьосник и подобрения за няколко дни не могат да станат. Аз няма да търся оправдания и цялото време. Още от първия ден намерих общ език с момчетата, вярвам, че така ще бъде и занапред. Те имат способности. Това е, надявам се, просто един лош период, който се случва на всички отбори. Аз съм уверен, че ще излезем от него и ще се получим обратно доверието на феновете. Искам да благодаря на хората, които ни подкрепяха днес от трибуните“, каза Спасов.

„Цялата ми кариера е имала доста моменти, в които е трябвало да постъпя по определен начин. Много бързо обаче забравям тези негативни моменти. Много уважавам тези хора, които си дават и последния лев за футбола. Когато си загубил доверието някъде, най-нормалното е да си тръгнеш сам. Когато не съм бил съгласен, просто съм си тръгвал. Винаги е било така“, продължи спецът.

Ферарио Спасов коментира и предстоящата среща с Локомотив (Пловдив) в следващия кръг, когато "смърфовете" ще бъдат водени от завърналия се Едуард Ераносян. „Мачът с Локомотив ще е битка между два отбора, спечелили мачовете си. Ще се опитаме да играем футбол, да търсим играта и, естествено, победата. Аз съм сигурен, че Едо ще направи всичко възможно, за да ни победи. Ние имаме своите шансове, не може да се правят изводи от няколко мача. Ще направим всичко възможно, за да сме готови. Мисля, че ни очакват интересни 90 минути в Пловдив“, каза Феро.

„За мен е истинско удоволствие, когато хора като Ераносян се завръщат в родния футбол. Аз го приветствам, макар че Илиан Илиев направи всичко възможно, докато беше начело. Аз очаквам с нетърпение треньорския сблъсък в Пловдив“, завърши Спасов.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига