Наставникът на Берое Петър Хубчев изрази категорично мнение, че съдията Станислав Тодоров е ощетил тима му при гостуването на "Герена", отсъждайки дузпа за Левски. "Сините" спечелиха с 1:0 след точен изстрел от бялата точка на Венцислав Христов. Положението с нарушението на Благой Макенджиев срещу Божидар Краев обаче е доста спорно и старозагорци се чувстват ощетени.

"Не бих казал, че футболът отсъстваше, но това беше една футболна битка. Нервите бяха опънати до краен предел, но и залогът беше твърде голям. Сериозна е преднината на Левски, но ще се опитаме да я наваксаме", каза Хубчев пред Диема Спорт и коментира дузпата - "Според мен няма никакъв спор, няма никаква дузпа. И да има контакт с Макенджиев, той вече е играл с топката. Не искам да коментирам съдиите, че достатъчно съм се напатил от тях и не искам повече."

"По-ключова беше ситуацията с Венци Василев и ударът в главата му, защото заради нея останахме с трима човека нефункционални. Питайте съдията защо отсъди така, аз знам, че когато има ударен в главата играч, трябва да се спре играта. И тримата са в болницата, с две линейки ги водим на там", каза Хубчев.

Той говори и за предстоящото домакинство на ЦСКА от полуфиналите за Купата - в сряда от 19:15 часа - "От доста време съм с тези момчета и ги познавам добре. Този мач няма да им повлияе срещу ЦСКА. Това себераздаване днес ще ги мотивира още повече за сряда. Ние надиграхме и надтичахме Левски, по никакъв начин няма да ни попречи това да се надиграваме и да надтичваме ЦСКА. Турнирен двубой е това, чиста победа ще бъде най-добре, но ще мислим от утре. Днес все още сме под емоциите на този мач."

Хубчев коментира и скандалите между част от феновете срещу ръководството на Берое - "Не би трябвало напрежението да се отразява някак на момчетата, поне докато съдя по тренировките. Дори аз самият не разбрах за какво става въпрос, но това не касае футболистите по никакъв начин."

Героят от САЩ`94 се подразни след въпрос какво е бъдещето му - "Оставете ги тези работа за договора ми. Сега има мачове, които са много по-важни от този въпрос."

 

 

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!