Левски победи с 1:0 Берое в интригуващ мач от 27-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата на "Герена" реализира Венцислав Христов, който се разписа от спорна дузпа. Малко преди края на първото полувреме съдията Станислав Тодоров отсъди нарушение на вратаря Благой Макенджиев срещу Божидар Краев, което беше бурно оспорвано от старозагорци. При ситуацията Краев първи стига до топката, нанесе удар, но в аут, след което Макенджиев го фаулира. Тодоров посочи бялата точка след получен сигнал от рефера зад вратата на Берое Никола Попов, а на почивката Петър Хубчев влезе на терена, за да търси обяснение.

Мачът се проведе пред празни трибуни на "Георги Аспарухов" поради наказание на домакините. Двата отбора го доиграха с по 10 човека, след като Тодоров първо изгони Мехди Бурабия от Левски в 72-ата минута, а в 82-ата показа червен картон и на Веселин Пенев от гостите.

С минималната победа "сините" се утвърдиха на второто място с 43 точки, а Берое остава четвърти с 36. Лидерът Лудогорец има 54, а утре му предстои домакинство на Ботев.

За Левски днес в игра се завърна Георги Костадинов, който пропусна последните мачове, тъй като лекуваше контузия. Мечката започна от първата минута с Мехди Бурабия в халфовата линия. Венци Христов, Нар, Краев и Бедоя бяха другите офанзивни играчи, на които Стойчо Стоев заложи, а Роман Прохазка отново беше върнат най-вдясно на защитата.

За Берое на пейката остана Исмаил Иса, но Петър Хубчев го пусна в игра в началото на второто полувреме. Именно бившият нападател на Левски създаде най-много проблеми на домакините. В края на мача пред Иса се откри ситуация за гол, но стреля на сантиметри над напречната греда. Преди това той направи пропуск с глава, а ситуации пропиляха още Спас Делев и Неманя Милисавлевич.

През първата част имаше инцидент, който наложи прекъсването на играта за 5 минути. В 29-ата трима играчи на Берое пострадаха и се озоваха на земята с разкървавени глави. Елиаш и Том се сблъскаха докато опитваха да вземат топката на Мехди Бурабия в центъра на терена. Том беше с по-сериозната травма, като целият му екип беше окървавен. Елиаш пък се размина само със сцепена вежда, но и двамата продължиха мача. Не така беше положението с Венцислав Василев. Бившият защитник на ЦСКА отнесе шут в главата от Бедоя в наказателното поле на Берое. Василев беше бинтован, но се наложи да бъде заменен принудително, изнесоха го на носилка и беше откаран към Пирогов.

По този начин Берое влиза със загуба в предстоящата битка с ЦСКА за Купата на България. Първият полуфинал е идната сряда от 19:15 часа в Стара Загора. За него аут е получилият червен картон днес Веселин Пенев, а не е ясно и какво е състоянието на Венци Василев, Том и Елиаш, които пострадаха на "Герена".

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!


ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 1:0
1:0 Венцислав Христов (45+4-дузпа)

Двубоят по минути:
1 svirkata.jpg Начало на мача.
8 - Спас Делев изпълни пряк свободен удар, топката преминава над вратата на Левски.
12 - Венци Христов се озоваваше сам срещу Макенджиев, но Емин Ахмед успя да избие топката в последния момент.
19 - Изстрел на Бурабия след самостоятелен пробив, топката преминава покрай лявата греда на вратата на гостите.
28 - Първи точен удар в една от двете врати. Изстрел на Елиаш от около 25 метра е уловен от Йоргачевич.
29 - Венцислав Василев лежи на земята, след като беше изритан в главата от Бедоя, който вдигна високо крак в опит да засече центрирана топка в наказателното поле на Берое. Играчът на Левски получи жълт картон за нарушението.
29 - Елиаш и Том също лежат на земята. Двамата се сблъскаха глава в глава в центъра на терена, опитвайки се да отнемат топката от Бурабия.
30 - Играта е временно прекъсната. И тримата футболисти на Берое са с разкървавени глави. Подробности - ТУК!
31 - Лекарите и на двата отбора се грижат за пострадалите.
34 -  smqna.jpg Венци Василев е изнесен с носилка, Георги Динков влиза в игра.
35 - След 5 минути пауза мачът е подновен.
36 - Христов навлезе в наказателното поле и подаде на Нар, който стреля, но неточно.
37 - Венци Василев е с превързана глава и е откаран с линейка от "Герена".
40 - Милисавлевич нахлу отляво в наказателното поле на Левски, но стреля крайно неточно в аут.
45 - Добавеното време е 5 минути.
45+3 - ДУЗПА за Левски! Краев печели 11-метров наказателен удар. Съдията Станислав Тодоров маркира фаул на Макенджиев срещу таланта на "сините". В дискусионната ситуация Краев първи стигна до топката и нанесе удар, пращайки я в аут, когато вратарят на Берое го закачи за крака и той падна на земята.
45+4 -  ГОООЛ! 1:0 за домакините! Венцислав Христов наказва бившия си отбор със силен удар в центъра на вратата. Макенджиев се хвърли в левия си ъгъл.
ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА С ДУЗПАТА!
45+6 - Край на първото полувреме.
* Tреньорът на Берое Петър Хубчев нахлу на терена да иска обяснение от съдията. Решаващо мнение за дузпата е имал асистентът зад вратата на Берое Никола Попов.
------------------
46 svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
58 - Остър сблъсък между Минев и Джоман в центъра на терена, и двамата получават жълти картони.
62 - Разбъркване в наказателното поле на Левски след центриране на Делев, Нар успява да изчисти топката.
67 - ОПАСНО! Иса засича с глава центриране на Милисавлевич, топката прелита покрай вратата.
72 -Червен картон ЧЕРВЕН КАРТОН! Мехди Бурабия е изгонен с червен картон, след като изрита Милисавлевич край тъчлинията. Левски остава с 10 човека.
82 -Червен картон ЧЕРВЕН КАРТОН! И Веселин Пенев е изгонен, Берое също остава с човек по-малко. Защитникът на Берое беше отстранен от Станислав Тодоров заради фаул срещу Нар в наказателното поле на "сините".
83 - ОПАСНО! Нар подаде на Прохазка в наказателното поле на гостите, словакът продължи към Радослав Цонев, но той стреля в аут.
87 - ОПАСНО! Йоргачевич не изчисти по най-добрия начин, Иса пое топката и напредна към вратата на Левски, но за късмет на домакините стреля на сантиметра над напречната греда.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Левски победи Берое с 1:0.

ЛЕВСКИ: 29.Боян Йоргачевич, 15.Роман Прохазка, 2.Сърджан Лукин, 5.Александър Александров, 14.Веселин Минев jalt.jpg , 70.Георги Костадинов jalt.jpg , 27.Мехди Бурабия jalt.jpg Червен картон, 7.Франсис Нар, 12.Божидар Краев (70  smqna.jpg 4.Мики Орачев), 10.Мигел Бедоя jalt.jpg (88  smqna.jpg 17.Бабатунде Адениджи), 91.Венцислав Христов (79 smqna.jpg  21.Радослав Цонев)
Резерви: 1.Димитър Шейтанов, 4.Мики Орачев, 30.Максимилиан Карнер, 33.Галин Ташев, 18.Борислав Цонев, 21.Радослав Цонев, 17.Бабатунде Адениджи
Треньор: Стойчо Стоев


БЕРОЕ: 22.Благой Макенджиев jalt.jpg , 13.Емин Ахмед (46  smqna.jpg 10.Исмаил Иса), 6.Иво Иванов, 24.Венцислав Василев (34  smqna.jpg 15.Георги Динков), 28.Веселин Пенев jalt.jpg Червен картон , 27.Игор Джоман jalt.jpg, 70.Том (74  smqna.jpg 9.Станислав Костов), 21.Елиаш, 18.Атанас Зехиров, 20.Неманя Милисавлевич, 77.Спас Делев
Резерви: 23.Илко Пиргов, 15.Георги Динков, 71.Илия Миланов, 3.Владимир Зафиров, 8.Георги Сърмов, 10.Исмаил Иса, 9.Станислав Костов
Треньор: Петър Хубчев

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Мигел Бедоя, Георги Костадинов, Веселин Минев, Мехди Бурабия (Левски); Благой Макенджиев, Игор Джоман, Веселин Пенев (Берое)
Червени картони: Мехди Бурабия (72 - Левски); Веселин Пенев (82 - Берое)

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!