Треньорът на Берое Пламен Липенски призна, че неговите играчи са се отпуснали в началото на второто полувреме при победата с 5:2 над Локомотив (Пловдив). В тази връзка той използва любопитен лаф. Наставникът на старозагорци обяви, че не е пазил играчи за предстоящия в сряда полуфинален реванш за Купата на България срещу ЦСКА.

„Рано останахме с човек повече, но това е в играта. Вярно е, и късметът ни покри, но ние сме здраво стъпили на земята, няма да се ентусиазираме. Сами видяхме второто полувреме какво стана. Казах на момчетата на почивката, че с топка и с карти не можем да подиграваме, отиват в противника. Така и стана. С 10 човека противникът се върна в мача. Илиан Илиев веднага уцели къде могат да пробият. Останах доволен от човека, който пуснах да запуши дясната зона. Имахме много положения и в предните мачове, но не ги вкарахме. Сега имахме късмет и се радваме”, сподели Липенски.

„Дали ще остана в Берое? Това е много труден въпрос и много опасен. За постоянно не мога да отговоря, нека да изчакаме мача с ЦСКА. Моето бъдеще минава през Берое, каквото ще да е то. Но трябва да дам най-доброто от себе си, пък вече има кой да решава. Спрягат се имена, витаят в публичното пространство, но не мисля, че има нещо вярно”, коментира треньорът на старозагорци.

„Шансовете за мача с ЦСКА, както каза Пламен Марков, са 50:50. Знаем срещу кого играем, на какъв стадион. Добре трябва да анализираме, да видим как ще реагираме. ЦСКА знае как да играе, добре е сформиран, добре е управляван от колегата Христо Янев. Трезво трябва да преценим какво можем да направим и как да го направим, за да минем към следващата фаза, а тя е финал. Дано не сме вкарали всичко, дано сме оставили и за „Армията” малко голове. Никого не съм пестил за Купата. Второто полувреме вече направих две смени да си починат някои състезатели. Както първенството ние е необходимо, така и Купата”, анализира Пламен Липенски.

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!