Треньорът на Берое Николай Киров остана разочарован след нулевото равенство срещу Локомотив (Пловдив) на „Лаута“. „Заралии“ играха през второто полувреме с човек повече на терена, но не успяха да се възползват и да стигнат до успеха. 

„Имаше доста неточности в играта и на двата отбора. При нас напрежението е по-голямо, заради липсата на точки и начинът, по който се развива първенството и това доведе до по-припрените действия на нашите състезатели“, започна Киров.

„За нас всяка една точка е важна. Разбира се, че съжаляваме, че не спечелихме днес, защото когато играеш с човек повече цяло полувреме, трябва да създадеш повече голови ситуации, но се видя, че прибързваме в последната третина. Това бе особено показателно, когато топката ни бе подарена пред вратаря на Локомотив и там пак прибързахме с последния пас. Дано съумеем да съберем точки и това да ни донесе спокойствие, за да може всички да покажат на какво са способни, защото напрежението ни влияние. Освен това, все още не сме окомплектовани и не сме сработени добре като отбор, имаме още двама офанзивни състезатели, които чакат документално да получат разрешение за игра и те също ще могат да се включат. Предстои ни много работа, но проблемът е малкият ни точков актив и това, че загубихме точки срещу отборите близо до нас в таблицата. Сега ще трябва да се реабилитираме срещу тимовете, които са в първата половина на класирането“, коментира наставникът на Берое.

„Напрежението винаги ще го има. Днес изпуснахме хубав шанс да вземем три точки, за да се успокоят нещата. Напрежение върху треньорите винаги има, аз съм свикнал с това. Казах и на състезателите – трябва да се успокоят, за да покажат това, на което са способни. Днес опитахме нова тактическа постройка и малко по малко се опитваме да напасваме нещата за предстоящите мачове“, завърши Николай Киров.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023